Hei alle venner av NHL!

 

 

Krise-Styret i Norges hunders landsforbund håper dere alle har hatt en fin påske.

 

 

Og de fleste av dere har vel også kommet dere igjen etter alle lureriene 1. april.

 

I dag hørte jeg en gutt rope til mammaen sin; «Se her mamma. Her er det en hoggorm, den krabbet inn der.» Mammaen sitter ganske rolig og ser utover sjøen stille og rolig. Gutten glemte nemlig å lure henne 1. april, men gjorde det nesten hver dag etterpå, så dette var mammaen vant med.

 

Men noe som ikke er aprilsnarr, og kommer hvert år på denne tiden av året er båndtvang for hundene våre.

 

Dette skriver Aftenposten etter et intervju med advokat Ola Fæhn.

 

1. Hva innebærer båndtvang og hvorfor har vi det?

– Båndtvang betyr at hunder må holdes inngjerdet, innestengt eller i bånd fra 1. april til 20. august. Det er for å hindre at hunder skader andre dyr, som storfe, sau, geit, fjærfe, rein, hest og vilt, sier Fæhn.

2. Gjelder båndtvangen over hele landet, eller finnes det unntak?

– Båndtvang gjelder i hele landet, men i enkelte kommuner kan det være innført utvidet båndtvang i begrensede tidsrom og begrensede områder ved ekstraordinære behov. Utvidet båndtvang kan ikke innføres generelt. Det fremgår av loven at dette ikke skal skje i større grad enn nødvendig og slik at man ivaretar hundeiernes ønsker.

3. Hva er straffen ved brudd på båndtvang?

– Overtredelser av båndtvangsreglene kan politiet straffe med bøter. Det kan også føre til strengere straff, men det er mer teoretisk.

4. Er det et problem at folk bryter regelen om båndtvang?

– Det oppstår en del aggresjon mellom hundeeiere og de som ikke liker at hunder går løs. Det kan da være greit å være klar over at reglene om båndtvang ikke er innført for å beskytte folk som ikke vil treffe løse dyr. Båndtvang er laget for å beskytte andre dyrearter. Det er politiet som skal overholde at bestemmelsene blir fulgt, sier Fæhn.

 

Jobben med å få vår egen logo på alt materiell er i full gang. Det tar litt tid, men vær tålmodige for det jobbes hardt i kulissene. Det lages for tiden våre egne championat diplomer med NHL´s egen logo på og de skal knyttes til registrerings programmet vårt. Det vil lette jobben vår.

 

Til orientering jobber vi også med å få avholdt et årsmøte, her vil ytterligere informasjon bli gitt i god tid før møtet.

Videre jobbes det også aktivt med å knytte til oss diverse bedrifter med tanke på medlemsfordeler.

Ut over det som her er nevnt jobbes det daglig med registrering, videre utvikling oppfølging av hjemmesiden.

Dommer aspirantene våre er nå helt i sluttfasen av kurset og etter innsatsen å dømme klar til dyst til sommeren, vi gleder oss!!

 

Ha en flott vår alle sammen

Med hilsen

Krise-Styret i NHL.

 

 

 

         Gnist appen , last den ned !!!!

 

 

 

 

 

AniPort

AniPort

Lidenskapelig opptatt av dyr? Bli vert, og få betaling for hobbyen din!

Les mer
HUNDEAKTIVITETER

HUNDEAKTIVITETER

I NHL finner du også flere aktiviteter en vanlige ekstriørbedømminger . Det arrangeres longjump og sprint på alle utstillinger som avholdes på Skauen i Asker, pluss at det også arrangeres egne sportshelger. Da også med rebusløp, miljøbane o.l. Skauen kan også brukes til trening, samlinger o.l etter avtaler med Røyken og Hurum Brukshundeklubb.

Les mer

 

 

GRASROTANDEL (Link til Norsk Tipping)


Støtt Røyken og Hurum Brukshund Klubb med Grasrotandel.

Hele andelen går uavkortet til Drift av klubbhuset “Skauen”.

Send en SMS “Grasrotandelen 994297341” til 2020